Kristály Kft.

INNOVÁCIÓ / FEJLESZTÉS / PÁLYÁZAT

ÉPÍTŐ-5.2021.5. - Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási programKedvezményezett neve: " KRISTÁLY " Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Kristály Kft. technológia korszerűsítése és hatékonyságának növelése

Szerződött támogatás összege: 30 492 455 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 50,00%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

Projekt azonosító száma: ÉPÍTŐ-5.2021.5-2021-00321

Támogató szervezet: ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

Projektmenedzser: Tamás Tünde

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt alapvető célja a tervezői kapacitásunk és az egyedi igényeknek megfelelő technológiai megoldásaink fejlesztése, oly módon, hogy az előkészítési fázis minél megalapozottabb legyen a megvalósíthatóság és fenntartható üzemeltetés támogatása érdekében. Stratégiai céljaink között szerepel továbbá a részpiaci szegmensek bővítése, pl. ipari és sajátos igényű piaci szereplők elérése és technológia megoldásokkal, üzemeltetési szaktanácsadással történő támogatása, valamint mérnöki és szakértői tevékenységünk értékesítése akár a vízipari üzemeltetők, akár a külföldi érdeklődők számára. Célunk továbbá a komplex technológiai megoldásaink bővítése, innovatív fejlesztése, a technológiai célok minél szélesebb körben történő lefedése. A céljaink elérése érdekében jelen projektben megvalósított fejlesztéseink a következők. 

  • Egyedi gyártású víztechnológiai modul megvalósítása, mellyel olyan technológiai megoldások fejlesztését tudjuk megalapozni, amelyek egyrészt nagy kihívást jelentenek nemcsak a víziparban, hanem több speciális szektor területén egyaránt (pl. élelmiszeripar, egészségügy), másrészt célzott gyakorlati megoldást kívánunk nyújtani ezen mérnöki tudással egy hiányos ismereteket jelentő területen.
  • Az informatikai fejlesztés a hatékony munkavégzést, illetve a folyamatos fejlődésünket szolgálja. Új szerver került telepítésre a siófoki irodánkba, hiszen a folyamatos fejlődés és a digitalizáció elengedhetetlen a biztonságos adattárolás és mentés megvalósítása érdekében. Emellett, korszerű számítógéppel segített építőmérnöki tervezőszoftver vásárlására került sor, amely nagy előrelépést jelent számunkra a víziközmű fejlesztési projektek mérnöki tervezésében és szakértésében. A szoftvereket oktatási szolgáltatással együtt szereztük be, hiszen a szoftver felhasználásának magas szintű ismerete segíti annak hatékony kiaknázását, amely egyben a vállalatunk hatékonyságát is növeli. Továbbá bővítjük eszközparkunkat mobil munkaállomásokkal is. Ez tervezőink számára is létfontosságú, hiszen a munkavégzés mobilitása, a távoli munkavégzés alapvető követelménye munkájuknak, ezért a korábban elterjedt helyhez kötött tervezői munkaállomások mobil rendszerekre történő cseréje nagy lépés a folyamatok hatékonysága terén.
  • A projekt keretében egy építőipari rakodó munkagép beszerzése is történt, amelyet szennyvíztisztító telepek és vízműtelepek kivitelezéséhez alkalmazunk. A pályázatban szereplő rakodógép kellően univerzális, gyors és méretét, mozgását tekintve optimális választás, hogy a kivitelezési folyamatokban nagy szerepet betöltő rakodó és földmunkagépek nagyobb kihasználtság mellett működjenek. Az adott gép felhasználhatósága lehetőséget ad arra, hogy a különböző anyagmozgatások esetén ne kelljen eltérő típusú munkagépeket bérelni, amely egyben gazdasági- és időmegtakarítás is.

A projekt megvalósításával tervezetten a humán-erőforrás gazdálkodásunk hatékonyabbá válik, és a fejlesztés hozzájárul az árbevétel növeléséhez is.